Ben je klaar voor de lenteschoonmaak?

Lentekriebels staan dikwijls gelijk aan de jaarlijkse lenteschoonmaak. Bij Tony Baert krijg je handige schoonmaaktips voor een mooi resultaat.

 

1. Jaloezieën en rolgordijnen stofvrij maken.

Raamdecoratie als nieuw, het kan! De meest snelle en eenvoudige manier om je jaloezieën of rolgordijnen weer stofvrij te maken, is met een plumeau of door het stof eraf te zuigen met de zachte, ronde borstel van je stofzuiger. Bij een screenrolgordijn kan je vlekken verwijderen met het wondersponsje. Vergeet niet na te spoelen met een witte microvezeldoek en water en laat je screen naar beneden hangen om te drogen. Bij houten of aluminium lamellen kan je gebruik maken van onze speciale lamelborstel. Wil je liever niet zelf je raamdecoratie schoonmaken? Contacteer ons: wij nemen je systemen af en brengen ze naar een gespecialiseerd reinigingsbedrijf.

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Muren reinigen.

Glanzende verven kan je makkelijk reinigen met een vochtige doek of spons. Zet nooit druk terwijl je wrijft. Bij vlekken kan je gebruik maken van een reinigingsproduct zoals Formule MC neutral, dit is perfect voor het zuiver maken van geschilderde ondergronden of voor het verwijderen van vuil. Bij een matte verf dien je zeer voorzichtig te wrijven met de witte zijde van de roos/witte spons.
Tip: test vooraf uit op een niet opvallende hoekje en laat drogen om het resultaat te zien.
Let op! Minder kwalitatieve verven zullen toch opglanzen. Door kwaliteitsproducten te kiezen, vermijd je deze situatie.

 

 

 

 

 

 

 

3. Vloerbekleding als nieuw.

Linoleum reinigen.

Om je linoleum- of vinylvloer jarenlang mooi te houden is een goede verzorging essentieel. Verwijder regelmatig stof en los vuil met een stofwisser. Vlekken elimineer je met Monel en een vochtige dweil. Tussentijds reinigen gaat best met een sopje van 0,25 L Monel en 10 liter lauw water. Moeilijke vlekken verwijder je altijd meteen, gebruik nooit een schuurmiddel. Als je vloer er na lang en intensief gebruik er niet meer nieuw uitziet, schrob je best je vloer met Monel en een borstel. Neem het water op en dweil na met Monel. Laat de vloer drogen.
Wist je dat… de meeste linoleum vloeren een Topshield laag hebben? Dit onzichtbare toplaagje beschermt tegen vuil en strepen.

 

 

 

 

 

 

Fineerparket reinigen.

Om je Parky fineerparket te reinigen raden we je aan een Parky cleaner te gebruiken:
– De Parky cleaner verdunnen met water en gebruik een licht vochtige dweil.
– De Parky instant cleaner is een spray die zeer handig in gebruik is, je brengt hem rechtstreeks aan op je vloer of de Swiffer.
Extra tip: plaats een voetmatje indien je rechtstreeks van buiten naar binnen de Parky vloer betreedt. Zo verwijder je steentjes die aan de onderkant van je schoenen kunnen vastzitten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tapijt reinigen.

Vlekken? Geen paniek! Je kan een “alledaagse” vlek verwijderen met schoon water. Voor alle vlekken geldt: wees er snel bij. Pak meteen een witte handdoek, maak die nat met koud water, wring hem uit en leg hem op de vlek. Laat de handdoek vervolgens het werk doen. Blijf dit herhalen tot de handdoek niet meer verkleurt en laat de vlek rustig drogen. Gebruik geen haardroger!
Let op: zeephoudende schoonmaakproducten (zoals afwasmiddel) veroorzaken verkleuring en halen de vlek maar tijdelijk weg. Bovendien is de kans groot dat er kleverige zeepresten achterblijven, die op hun beurt sneller vuil aantrekken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Binnenkort lees je hier meer over onderhoudsvriendelijke producten.
Steeds welkom in onze showroom voor aanvullend advies en de nodige producten. Het Tony Baert team helpt je graag met extra raad voor jouw interieur.